Au debutat întâlnirile lunare ale membrilor Fundaţiei „Anton Durcovici”

Joi, 15 noiembrie 2018, la biserica „Sfânta Tereza” din Roman a debutat seria întâlnirilor lunare a membrilor Fundaţiei „Anton Durcovici”. Evenimentul a avut loc începând cu ora 16.45 şi a cuprins trei momente centrale: Rozariul Divinei Îndurări, condus de către pr. Pavel Chelaru, paroh, o conferinţa susţinută de pr. Marcelin Rotaru, profesor la Seminarul Episcopiei Greco-Catolice de Cluj, şi sfânta Liturghie.

Conferinţa a fost de departe punctul central al serii, tema aleasă de pr. Marcelin, „Despre împărăţia lui Dumnezeu” captivându-i pe toţi cei prezenţi. După cele 50 de minute, credincioşii au găsit răspunsul la cel puţin două întrebări fundamentale: Ce este împărăţia lui Dumnezeu şi mai ales unde se află aceasta.

Sfânta Liturghie a debutat cu mesajul pr. Pavel Chelaru pentru membrii fundaţiei. Acesta i-a încurajat pe toţi să exprime în mod vizibil această calitate de membru a Fundaţiei „Anton Durcovici” prin rugăciune, prin participarea la conferinţele culturale devenite deja tradiţie, dar şi prin aceste întâlniri care tocmai au debutat şi care au menirea de a-i apropia mai mult.

Predica a avut ca subiect central „iubirea”, acea formă autentică prezentată în Biblie: iubirea lui Dumnezeu faţă de oameni şi iubirea oamenilor după modelul oferit de Dumnezeu. Aşa cum era firesc, implicarea membrilor a fost vizibilă, lectura fiind citită de doamna Liliana Ianău, unul din membrii fondatori, iar psalmul responsorial a fost cântat de sora Theresia Wini, educatoare în cadrul Grădiniţei „Anton Durcovici”. Rugăciunea credincioşilor a fost citită de doamna Viorica Spătaru, preşedintele fundaţiei, de avocatul Alexandru Iştoc, membru fondator, şi de Dragoş Toma, directorul acesteia.

Liturghia s-a încheiat cu o scurtă recepţie în holul bisericii, în timpul căreia s-au putut face noi înscrieri în fundaţie, iar la plecare toţi credincioşii au primit iconiţe cu fericitul episcop martir Anton Durcovici.