Bucuria unui nou început la Grădinița „Anton Durcovici”

Bucuria unui nou început la Grădinița „Anton Durcovici”

Luni, 09 septembrie 2019, Grădinița „Anton Durcovici” din municipiul Roman și-a redeschis porțile pentru părinții care au ales o educație integrală, oferită la umbra Bisericii Romano-Catolice. Unitatea de învățământ a obținut personalitate juridică proprie în vara acestui an, este coordonată și finanțată de Fundația „Anton Durcovici” și funcționează în curtea Bisericii „Sf. Tereza a Pruncului Isus”.

Festivitatea de deschidere a avut loc dimineață, la ora 08.00, respectând astfel programul cu care copiii au fost obișnuiți. Cu emoții, părinții au pășit în biserică, acolo unde a avut loc binecuvântarea fiecărui copil, oferită de pr. vicar Gabriel Bîrnat. Acesta a transmis mesajul pr. paroh, Pavel Chelaru, aflat în străinătate: „Dragi părinți, să nu uitați faptul că formarea unui copil nu se desăvârșește doar din punct de vedere intelectual, ci și din punct de vedere moral și spiritual. Prin mijlocirea patronului Fundației și al Grădiniței noastre, fericitul episcop martir, Anton Durcovici, sunt convins că veți reuși să împletiți cu înțelepciune aceste trei direcții, iar copiii dumneavoastră, de astăzi, vor deveni oamenii mari de mâine care vor face cinste familiilor și locurilor unde vor ajunge”. 

La eveniment au luat parte mai mulți membri ai Fundației, printre care dna. ing. dr. Viorica Spătaru, dl. ing. Gelu Giurgilă, dl. avocat Alexandru Iștoc – președintele Fundației – și directorul acesteia, jurnalistul Dragoș Toma. Mesajul acestuia din urmă, a vizat aspectele concrete din ultima perioadă: „Stimați părinți, promisiunea Fundației noastre s-a concretizat, iar Grădinița «Anton Durcovici» există astăzi din punct de vedere juridic, având toate autorizațiile necesare. Vor urma cel puțin trei ani de perseverență, în care întreg personalul va trebui să dovedească cele mai bune aptitudini care să conducă implicit la cele mai bune rezultate, astfel încât al doilea «vot de încredere», acreditarea ARACIP să fie realizată. Am încredere în directorul ales pentru grădiniță, dna. prof. Simon Minodora și în întreaga echipă”.

La ieșirea din biserică, părinții și copiii au fost întâmpinați cu zâmbete de întreg personalul și de conducerea grădiniței, care printr-o alocuțiune a accentuat importanța educatorului în societate: „Într-adevăr a fi educatoare, este foarte plăcut, iar satisfacțiile sunt nenumărate. Însă ceea ce se ascunde în culisele acestei scene asemănătoare unei lumi de basm, unde fetițele sunt prințese, iar băieții prinți, numai cel ce educă poate ști. A fi educatoare nu înseamnă doar a educa, ci înseamnă mai presus de toate a simți”, a declarat Minodora Simon, director al Grădiniței „Anton Durcovici”.

Evenimentul s-a încheiat cu sfințirea sălilor de grupă, vizitarea spațiilor de către părinți și un moment de socializare. Programul copiilor este de luni până vineri, între orele 07.30 – 17.00.

FundatiaDurcovici

Lasă un mesaj