Fundația Anton Durcovici a împlinit doi ani

Fundaţia „Anton Durcovici” din Roman a sărbătorit marţi, 10 decembrie 2019, împlinirea a doi ani de la deschiderea oficială. Aniversarea a avut loc în biserica „Sfânta Tereza”, programul fiind deschis la ora 16.00 de către copiii din Grădiniţa cu program prelungit „Anton Durcovici”. Conferinţa susţinută de pr. dr. Felician Tiba, concertul de colinde susţinut de corul de tineri „Anton Durcovici”, cât şi raportul de activitate al fundaţiei au captat atenţia participanţilor.

Mesajul de deschidere a fost transmis de Alexandru Iştoc, preşedintele fundaţiei, cel care a preluat mandatul în acest an de la Viorica Spătaru. Conferinţa „Fericitul Anton Durcovici ca izvor de sfinţenie” a făcut parte dintr-un şir de conferinţe pe care fundaţia îl propune romaşcanilor până în iunie 2020. Raportul de activitate a fost prezentat, la fel ca în decembrie 2018, prin difuzarea unui film – realizat de Dragoş Toma, directorul fundaţiei – care a cuprins toate evenimentele principale desfăşurate în timpul anului. Au avut loc şi alocuţiuni ale colaboratorilor instituţiei, luând cuvântul Maria Măndăşescu – logoped şi Ana Maria Ciobanu – psiholog.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. Pavel Chelaru, parohul bisericii „Sfânta Tereza” şi asistent spiritual în cadrul Fundaţiei „Anton Durcovici”, predica fiind susţinută de pr. Felician Tiba – responsabil cu pastoraţia familiei în Dieceza de Iaşi.

Programul s-a încheiat cu vernisarea unei expoziţii de tablouri aparţinând unui alt colaborator al fundaţiei, Corneliu Varniote.

O scurtă recepţie a avut loc la orele 19.00, participanţii fiind întâmpinaţi de gazde cu o gustare şi un pahar de vin fiert. Pentru comitetul director, ziua s-a încheiat cu ultima întâlnire din 2019, cea festivă.