Fundația Durcovici se pregătește pentru deschiderea unei grădinițe

Fundația „Anton Durcovici” inaugurată în Decembrie 2017 cu binecuvântarea PS Petru Gherghel se pregătește să se alinieze la standardele unităților de învățământ. Lucrările de reconstrucție a fostei case de cateheză a parohiei „Sf. Tereza a Pruncului Isus” – astăzi Fundația și Grădinița „Anton Durcovici” – au fost încheiate pe 13 mai, zi care a marcat totodată finalizarea lucrărilor la acoperișul bisericii și aniversarea a 60 de ani de viață a preotului paroh Pavel Chelaru.

Clădirea dispune de 500 de metri pătrați suprafață utilă și are în acest moment: săli de clasă, sală de mese, cabinet medical, grupuri sanitare, birouri și o aulă de aproximativ 300 de locuri care permite organizarea activităților culturale sau religioase.

Pentru viitoarea grădiniță s-au respectat întocmai cerințele de securitate, protecție și norme de igienă. Astfel a fost înlocuită în totalitate instalația electrică, tâmplăria și dușumeaua. Proiectul a presupus o schimbare radicală a ceea ce presupunea fosta casă de cateheză. S-a început în vara anului 2017 cu recompartimentarea spațiilor, cu proiectarea instalației electrice interioare și cea de curenți slabi, s-a continuat cu înlocuirea tâmplăriei vechi cu cea de termopan și nu în ultimul rând cu montarea unui Covor PVC (tarkett) de trafic intens, tratat antibacterian în toate spațiile unde copiii vor avea acces. Bineînțeles, fațada a fost și ea refăcută.

În ceea ce privește înscrierile la grădiniță, acestea vor avea loc imediat după ce autorizația de funcționare va fi emisă. Fundația a purtat discuții cu mai multe cadre didactice în vedere constituirii echipei care să fie promotorul grădiniței cu program prelungit. Întreaga documentație urmează să fie depusă pentru acest scop, iar între timp părinții pot fi înregistrați într-o bază de date.

Proiectele nu se opresc aici

Fundația „Anton Durcovoci” a obișnuit deja romașcanii cu o serie de conferințe lunare, cu tematică diferită. Astfel, pe 7 iunie va avea loc a patra conferință culturală a cărui invitat este pr. Wilhelm Dancă, iar în viitor este luat în calcul organizarea unui simpozion național în memoria fericitului episcop martir.