Prima conferință a Fundației Durcovici

Fundația ANTON DURCOVICI organizează JOI, 22 FEBRUARIE, primul eveniment cultural: CONFERINȚA „FERICITUL EPISCOP MARTIR ANTON DURCOVICI, SLUJITOR EXEMPLAR AL LUI CRISTOS”, susținută chiar de elevul episcopului martir.

”Fundația Anton Durcovici a fost înființată pentru a ridica o școală, care să înceapă cu o grădiniță. Pentru că în prezent se lucrează la construcția acesteia, fiind spunem noi într-un stadiu destul de avansat – până la înscrierea copiilor și la angajarea personalului nu vrem să stăm deoparte. Vrem să fim în mijlocul coumunității așa cum grădinița și ulterior școala vor fi. Astfel începem o serie de conferințe culturale, într-un parteneriat cu Biblioteca George Radu Melidon, iar joi, 22 februarie, de la orele 15 vă invităm să îl cunoașteți mai bine pe Anton Durcovici. Chiar de la fostul său elev: preotul Anton Despinescu, cel care a avut bucuria ca în liceu să întâlnească omul care urma să fie ridicat la cinstea altarelor. Oricine dorește să participe este așteptat la Biblioteca Municipală, intrarea fiind evident liberă”, a declarat Dragoș Toma – directorul Fundației.

Dacă evenimentul se va bucura de prezența romașcanilor, organizatorii vor aborda lunar o tematică nouă.