Invitație: Primul an de existență al Fundației „Anton Durcovici”

Invitație: Primul an de existență al Fundației „Anton Durcovici”

Duminică, 9 decembrie, Fundația „Anton Durcovici” va marca împlinirea unui an de la deschiderea oficială. Evenimentul va debuta la ora 11.00, în Biserica „Sf. Tereza” din Roman, acolo unde în 2017 Fundația a primit binecuvântarea PS Petru Gherghel și fost prezentată pentru prima dată publicului larg.

Evenimentul va fi compus din trei momente distincte, membrii fondatori gândindu-se în primul rând la mulțumirea care trebuie să-I fie adusă lui Dumnezeu pentru toate realizările, urmând apoi un raport de activitate și prezentarea filmului „Fericitul Anton Durcovici – De la leagăn până la mormânt”.

Astfel, sfânta Liturghie solemnă va începe la ora 11.00 și va fi prezidată de pr. Pavel Chelaru, parohul Bisercii „Sf. Tereza”, raportul de activitate ce va cuprinde cele mai importante realizări din cele douăsprezece luni va fi susținut de Dragoș Toma, directorul Fundației, iar prezentarea filmului documentar va fi făcută chiar de către realizatorul acestuia, dr. Dănuț Doboș. Așa cum era de așteptat, de la momentul festiv nu vor lipsi primii beneficiarii direcți ai fundației: preșcolarii Grădiniței cu program prelungit „Anton Durcovici”.

Un rezumat al rezultatelor din primul an de existență arată astfel: în primele zece luni s-au finalizat lucrările de reconstrucție și renovare la o clădire ce însumează 500 de metri pătrați – suprafață utilă și s-au făcut dotările necesare pentru deschiderea grădiniței, au fost organizate șase activități cultural-religioase, au fost semnate șapte contracte de parteneriat, au fost obținute două proiecte cu finanțare și au fost găzduite trei evenimente ale altor instituții partenere. În acest moment, Fundația are un efectiv de șase angajați, compus din director, educatoare, asistent medical și îngrijitoare.

FundatiaDurcovici

Lasă un mesaj