Scrisoare deschisă

Scrisoare deschisă

Dragi copii, motiv al existenței noastre,

Voi sunteți cei care aduceți bucuria și speranța în lume. Cei prin care Dumnezeu ține vie conștiința existenței împărăției Sale. Iar pentru noi, o fundație creștină, catolică – așa cum o să vă amintiți de ea – ați fost motivul existenței noaste. 
Noi, cei mai mari de astăzi am învățat de la voi să visăm. Să visăm că orice este posibil. Așa a luat naștere grădinița în care ați pășit cu emoție de mână cu mămica și tăticul.
Când veți crește, veți înțelege cât de importanți au fost acești primi pași făcuți fără părinți. Dar și cât de importantă a fost viziunea grădiniței voaste: de a vă dezvălui printre jocuri și jucării, existența omului întreg, cu trup și suflet. 
În viitorul pe care acum îl numesc „mâine” voi veți fi conștienți de valoarea sufletului, iar noi ne vom împlini misiunea cu mulțumirea că am rămas vii în conștiința voastră. Mâine, în lume vor fi mai mulți cei care vor înțelege că omul nu este singur, iar o piață nu este plină doar atunci când oamenii strâng rândurile. 
Ceea ce veți da înapoi societății, va fi tocmai schimbarea. O schimbare care nu va mai aduce funcția înaintea omului, pe „a avea” înaintea lui „a fi” și nici pe om fără Dumnezeu. Veți crede că suficient timp s-a făcut asta. 

Dragi părinți, cei care oferiți curaj,

Ați demonstrat că aveți curaj dar ați și oferit în același timp. Fundația în care v-ați alăturat fără să o cunoașteți, vă este astăzi recunoscătoare pentru progresul făcut. Împreună am reușit!
Această perioadă vă izolează în aparență, pentru că în fapt sunteți mai aproape de copilul vostru. Și tot această perioadă vă face conștienți de importanța participării active în triunghiul atât de mediatizat: școală – părinte – copil. 
Nu le transmiți doar celor mici încrederea că totul va fi bine. Ea ajunge și la noi prin gesturile făcute. Ați dovedit că vă pasă, contribuind către Fundația noastră, chiar dacă plata grădiniței a fost complet suspendată. 
În dimineața în care veți porni din nou către Grădinița „Anton Durcovici”, vă invit să urmăriți cu atenție bucuria copilului dumneavoastră. Luați parte la ea și nu o neglijați!

Dragi angajați ai Fundației „Anton Durcovici”, cei care vă identificați în același scop,

Vă îndemn să rămâneți o echipă motivată indiferent de dificultăți. Să vă amintiți că ați pornit la acest drum cunoscându-vă propria identitate și având dorința de a da din ceea ce ați primit. Nu conteniți să o faceți, chiar și în această perioadă. 
Rămâneți convinși că Dumnezeu lucrează prin oameni, iar oamenii providențiali au dat naștere acestei fundații, care cu atât de puțin „zgomot” lucrează pe cele trei paliere: educație, cultură și sprijin.
Chiar dacă nu vă începeți ziua alături de preșcolarii de care atât de mult v-ați atașat, cu gândul la ei vă puteți ruga asemenea omului providențial Anton Durcovici: „Doamne Isuse, rămâi cu noi în toate zilele, precum ai făgăduit şi din liniştea locaşului tău sfânt revarsă necontenit raze de lumină, de putere şi de har!” 

Tuturor, o sărbătoare binecuvântată a Paștelui!
Dragoș Toma, director al Fundației „Anton Durcovici”

La aceaste urări se alătură cu bucurie Alexandru Iștoc, avocat și președinte al Fundației „Anton Durcovici”, pr. Pavel Chelaru, membru fondator și asistent spiritual al Fundației.

FundatiaDurcovici

Lasă un mesaj